Dan zmage, 8. 5. 2019

Pred Dnevom zmage so se padlim vojakom v II. svetovni vojni poklonili predstavniki veleposlaništev Ukrajine, Gruzije in Azerbajdžana. Veleposlanik Republike Ukrajine Mihajlo Brodovič, namestnik veleposlanika Azerbajdžana Rauf Namazov in namestnica veleposlanika Gruzije Irina Iashagashvili so položili venec pri spomeniku zmage ter pri piramidi in grobovih vojakov Rdeče armade na soboškem pokopališču.
Ob tej priložnosti je zbrane pozdravil župan Jevšek in povedal, da je bila Murska Sobota osvobojena 3. aprila, sicer pa dan zmage v Sloveniji praznujemo 9. maja. Zahvalil se je predstavnikom držav, iz katerih so prihajali vojaki, ki so padli za našo svobodo in povedal, da v Murski Soboti s spoštovanjem ohranjamo spomin na njihovo veliko žrtev. Zato so v minulem letu skrbno obnovili spomenik osvoboditeljem in Trg zmage, prav tako pa vzorno skrbijo za urejanje vojnih grobišč.
Veleposlanik Ukrajine v Republiki Sloveniji Mihajlo Brodovič je povedal, da so naši dedje padli za svobodo, ki je bila izbojevana pred 74. leti s pomočjo zaveznikov, v Prekmurju s pomočjo vojakov Rdeče armade, ki so prihajali iz številnih republik takratne Sovjetske zveze. Poudaril je, da se grozote druge svetovne vojne, v kateri je življenje izgubilo milijone ljudi, ne bi smele nikoli ponoviti.
Trg zmage, Murska Sobota, 8. 5. 2019. Foto: Aleš Cipot/fotolens.si.

Kupi celotno galerijo
89,90 EUR


Kupi posamezno fotografijo za 1,90 EUR


Skupaj v košarici:0,00 EUR
Na blagajno